LPO Arkitekter / Sortland Entreprenør AS

  • Kulturfabrikken3.jpg
  • Kulturfabrikken.jpg
  • Kulturfabrikken4.jpg
  • Kulturfabrikken2.jpg

Mondéco Compact på Kulturfabrikken Sortland

Det er i de gamle lokalene til Hermetikken as på kaia i Sortland Kulturfabrikken nå er fedigstilt. Målet er en samlende moderne kulturarena med bibliotek og kulturhus i en bygning.

Etter nærmere analyser av de eksisterende husene til industrianlegget Hermetikken, måtte større deler av de gamle fabrikkbygningene rives. Enkelte deler står igjen inne i anlegget, og det nye prosjektet fyller ut kvartalet mellom tilstøtende gater og bygninger. LPO Arkitekter har utført arkitektoppdraget mens Sortland Entreprenør AS har stått for ombyggingen.

Hovedinngangen er fra torget med åpninger/vinduer som speiler aktivitetene inne i huset. Inngangen skal være tydelig og enkel å finne. Deler av fasaden er utført i tegl. Murveggen vil ha historisk forankring til de gamle produksjonslokalene til Hermetikken som måtte rives. Fasaden har en enkel metallkledning som værhud på klimaveggen. Gjennom et samarbeid med kommunen er platene på den øvre delen av fasaden og et parti rundt hovedinngangen farget blå innenfor Sortlandspaletten.

Det er til gulvene i foajéen, ved hovedinngangen, samt til gulvene i biblioteket at Flowcrete Norway har levert Mondéco Compact terrazzobelegg på 750 m2. Gulvene er installert av Nordbelegg Industrigulv og har tilslag av grå marmor og knust speil som også dekker trapper. LPO Arkitekter ønsket seg et slitesterkt gulv som er lett å vedlikeholde samtidig som det gir et lyst og innbydende inntrykk.  Alle er svært fornøyde med resultatet.

Prosjketdetaljer

  • Klient: LPO Arkitekter / Sortland Entreprenør AS
  • Produkter: Offentlige Miljøer
  • Markedssektor: Detaljhandel
  • Plassering: Norway
  • År: 2014

Siste prosjekter

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler og annen sporingsteknologi (også kjent som piksler eller nettvarder) for å hjelpe din opplevelse (som å se videoer), samt «ytelseskapsler» for å analysere ditt bruk av dette nettstedet og for å bistå i markedsføringsaktiviteter.  Hvis du klikker på «Aksepter alle informasjonskapsler»-knappen eller fortsetter å bruke nettstedet, samtykker du i å sette første- og tredjepartsinformasjonskapsler på din enhet. Hvis du ikke ønsker å akseptere informasjonskapsler fra dette nettstedet, kan du velge å ikke tillate informasjonskapsler fra dette nettstedet ved å oppdatere dine nettleserpreferanser.  For mer informasjon om hvordan vi bruker Informasjonskapsler, les våre retningslinjer for personvern for tredjeparter.

Aksepter alle informasjonskapsler

Forbli innlogget