Bispevika, Oslo

  • micorea.jpg

Isolasjon og vanntetting av betongvegger under vannflaten i Bispevika

Å hindre gjennomtrenging av vann er fundamentalt, men kan være komplisert å få til. Faktisk er det en vitenskap som ligger bak det å utvikle tette gulv, vegger og tak. Like avgjørende i liten skala som i store prosjekter. Og det er nettopp store bygg Flowcrete er involvert i. Ikke minst i Bispevika i Oslo.

I Bispevika valgte man en løsning med Synthesia polyuretanskum og Micorea, en ren polyurea, til utvendig isolasjon og vanntetting av betongvegger under vannflaten. Dette er en løsning som fungerer optimalt og som vi er storfornøyd med sier Prosjektleder Hege Vinjevoll i AF Byggfornyelse. Flowcrete sin løsning med polyuretanskum fra Synthesia og Micorea er like godt egnet på tak og gulv, under som over vann.

Rask herding

Polyuretanskummet har en vesentlig bedre u-verdi enn tradisjonelle isolasjonsmaterialer og tykkelsen på isolasjon kan dermed reduseres betraktelig. Skummet påføres kontinuerlig med en spesialsprøyte, og
du unngår dermed skjøter. Ved å påføre Micorea utenpå polyuretanskummet får man en ekstremt slitesterk og elastisk overflate helt ned til minus tretti grader. Løsningen beskytter isolasjonsskummet mot den tøffe slitasjen det utsettes for under vann og i vannflaten.

Både polyuretanskummet og Micorea herder raskt og jobben utføres effektivt med bruk av samme utstyr og mannskap som kan arbeide kontinuerlig.


– I Bispevika ble denne jobben utført av Opticon AS, som har spesialisert seg på sprøyting av skum og polyurea, forteller
Siri Lunde i Tremco CPG Norway.


Micorea kan påføres som slitelag eller under slitelag/påstøp for å lage en vanntett forbindelse. Micorea er ofte benyttet på P-hus, broer, tanker, rørledninger og tak.


– I kombinasjon med vårt Synthesia polyuretanskum til termisk og akustisk isolasjon har vi nå mulighet til å levere løsninger lik den som ble valgt til prosjektet i Bispevika, legger hun til.

Er verdensledende

Flowcrete har i flere tiår vært en verdensledende leverandør av herdeplastbaserte gulvbelegg med produksjonsenheter i Europa, Nord og Sør Amerika, Asia og Afrika. Selskapet har et globalt serviceteam og investeringsgruppen RPM i ryggen.


– Vår internasjonale kundegruppe er variert og består blant annet av NASA, Jaguar, Lufthansa Technik, Wembley Stadion og Hong Kong internasjonale flyplass. Vi ønsker å være en pioner innen produksjon av mer miljøvennlige gulv, og kan skilte med M1 godkjente gulvsystemer. Vi bestreber oss også på å være best på leveringsdyktighet og tilgjengelighet for kundene våre, understreker Siri Cathrine Lunde i CPG Norway.

Flowcrete er et produktmerke som markedsføres og selges på det norske markedet av CPG Norway.

Prosjketdetaljer

  • Klient:
  • Plassering: Bispevika, Oslo
  • År: 2018

Siste prosjekter

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler og annen sporingsteknologi (også kjent som piksler eller nettvarder) for å hjelpe din opplevelse (som å se videoer), samt «ytelseskapsler» for å analysere ditt bruk av dette nettstedet og for å bistå i markedsføringsaktiviteter.  Hvis du klikker på «Aksepter alle informasjonskapsler»-knappen eller fortsetter å bruke nettstedet, samtykker du i å sette første- og tredjepartsinformasjonskapsler på din enhet. Hvis du ikke ønsker å akseptere informasjonskapsler fra dette nettstedet, kan du velge å ikke tillate informasjonskapsler fra dette nettstedet ved å oppdatere dine nettleserpreferanser.  For mer informasjon om hvordan vi bruker Informasjonskapsler, les våre retningslinjer for personvern for tredjeparter.

Aksepter alle informasjonskapsler

Forbli innlogget